19 april 2021
Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis
Zalm
"Salmone con Fagiolini, Pomodorini e Acciughe"
Ingrediënten voor 2 personen
Olijfolie Casa Michela van Cent’Anni
2 zalmmoten
200g sperziebonen
10 kerstomaatjes
basilicum
6 ansjovisfilets
1 citroen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°.
Kook de boontjes al dente. Meng ze in een kom met de kerstomaatjes, basilicum, olijfolie Casa Michela en peper.
Wrijf de zalm in met olijfolie Casa Michela, een beetje citroensap, peper en zout.
Leg de zalm op een ovenschotel en schep de boontjes ernaast. Schik de ansjovisfilets op de boontjes.
Zet de schotel in de warme oven gedurende 10 minuutjes.
Even tijd nu voor een lekker aperitiefje met een lekkere spumante en wat salumi en pecorino van Cent'Anni !
Maar hou de oven in het oog... ons gerechtje is voor je het weet al klaar om te serveren!
Buon Appetito!
Wijntip: Podere Montale, I Maremmani, Toscana Bianco IGT, 2019
Deze producten van het recept kan je vinden bij Cent'Anni:
PICI PICI PICI !!!
Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!
31 maart 2022
"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus
Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).
20 juni 2021
Festivale di BRUSCHETTA !!!
Zo’n prachtige plank vol met heerlijke bruschetta’s staat voor mij gelijk aan een zonnige namiddag genieten op het terras met een lekker glas wijn of bubbels. Met de toppings kan je variëren maar gebruik wel lekkere verse producten van topkwaliteit, zoals de olijfolie, kazen en salami’s van Cent’Anni!
26 april 2021
Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons
Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!
13 april 2021
Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese
Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!
11 april 2021
Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs
Op en top Comfort Food van "La Principessa della Cucina" !!! Heerlijke pasta met "surprise" gehaktballetjes, geïnspireerd door de pittige smaken van de Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino...
11 april 2021