20 juni 2021

"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus

Bruschetta met pecorino fresco en ansjovissaus

Nog een eenvoudig receptje voor een lekkere Bruschetta, geinspireerd op de klassieke toostjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie.

Ingrediënten

Stokbrood in sneetjes

Pecorino fresco van Caseifico Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent’Anni

Olijfolie Casa Michela

Doosje ansjovis filets in olijfolie

Schijfjes tomaat

Bereiding

Mix de ansjovis met wat olijfolie tot een smeuïge saus en warm deze op.

Beleg de stukjes stokbrood met een sneetje pecorino fresco. Bak de bruschetta in de oven of op de BBQ tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is. Werk af met de warme ansjovissaus en wat schijfjes tomaat.

Buon Appetito!

Bruschetta met pecorino fresco en ansjovissaus

Wijntip: Poggio al Gello, Bianco Vermentino, Toscana Bianco IGT, 2019


PICI PICI PICI !!!

Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!

31 maart 2022

Klik hier voor het recept

Festivale di BRUSCHETTA !!!

Zo’n prachtige plank vol met heerlijke bruschetta’s staat voor mij gelijk aan een zonnige namiddag genieten op het terras met een lekker glas wijn of bubbels. Met de toppings kan je variëren maar gebruik wel lekkere verse producten van topkwaliteit, zoals de olijfolie, kazen en salami’s van Cent’Anni!

26 april 2021

Klik hier voor het recept

Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis

Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!

19 april 2021

Klik hier voor het recept

Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons

Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!

13 april 2021

Klik hier voor het recept

Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese

Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!

11 april 2021

Klik hier voor het recept

Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs

Op en top Comfort Food van "La Principessa della Cucina" !!! Heerlijke pasta met "surprise" gehaktballetjes, geïnspireerd door de pittige smaken van de Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino...

11 april 2021

Klik hier voor het recept

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x