11 april 2021
Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese
Gegrilde groenten met Pecorino con Pesto Genovese
Ingrediënten voor 6 personen
Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Pecorino Stagionata van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
3 Aubergines
3 Courgettes
8 Paprika's (rood, groen, geel...naar eigen keuze!)
1 bosje Basilicum
Basis tomatensaus zie recept onderaan voor ingrediënten en bereidingswijze
Bereiding
Bereid de Basis Tomatensaus (zie onderaan)
Oven op 180 graden en grillstand zetten.
Snij de aubergines en courgettes in schijven van 1 cm, bestrooi ze met zout en leg ze tussen 2 propere handdoeken. Laat staan voor half uurtje.
De Pecorino con Pesto Genovese in blokjes snijden.
De paprika's in de oven zwart laten worden en laten afkoelen in een afgesloten bakje.
Het vel van de paprika's verwijderen en in stukjes snijden.
Aubergines en courgettes inwrijven met olijfolie Casa Michela van Cent'Anni en grillen in de oven.
En dan laagjes maken in de ovenschotel!
Eerst een dun laagje tomatensaus, laagje aubergine, blokjes Pecorino con Pesto, enkele blaadjes basilicum en weer een dun laagje tomatensaus. Ga zo verder met afwisselend alle groentjes.
Werk de schotel af met geraspte Pecorino Stagionata en beetje paneermeel en laat lekker bakken in de oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
Terwijl de heerlijke geuren van de gegrilde groenten zich in de keuken verspreiden, kunnen we alvast genieten van een lekker glaasje witte wijn van Cent'Anni en smullen van de restjes Pecorino kaas!
Salute e Buon appetito!
Wijntip: Sassotondo "Isolina", 2019
Basis tomatensaus
Ingrediënten
Olijfolie Casa Michela van Cent’anni: de beste basis voor een heerlijke saus!
2 ajuinen, fijngesnipperd
3 teentjes look, fijngesnipperd
1 fles passata 700g
3 blikjes tomatenblokjes van 400g
2 bouillonblokjes
Peper
Bereiding
Ajuin en look aanstoven in olijfolie Casa Michela.
Passata, tomatenblokjes, bouillonblokjes en scheutje water toevoegen.
Lekker laten sudderen. Kruiden met zout en peper.
PICI PICI PICI !!!
Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!
31 maart 2022
"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus
Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).
20 juni 2021
Festivale di BRUSCHETTA !!!
Zo’n prachtige plank vol met heerlijke bruschetta’s staat voor mij gelijk aan een zonnige namiddag genieten op het terras met een lekker glas wijn of bubbels. Met de toppings kan je variëren maar gebruik wel lekkere verse producten van topkwaliteit, zoals de olijfolie, kazen en salami’s van Cent’Anni!
26 april 2021
Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis
Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!
19 april 2021
Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons
Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!
13 april 2021
Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs
Op en top Comfort Food van "La Principessa della Cucina" !!! Heerlijke pasta met "surprise" gehaktballetjes, geïnspireerd door de pittige smaken van de Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino...
11 april 2021