13 april 2021

Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons

Varkensgebraad 

"Arrosto di Maiale con Pecorino con Tartufo e funghi"


Ingrediënten voor 4 personen

1kg varkensgebraad

Olijfolie Casa Michela

1 Pecorino con Tartufo van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

1 bakje champignons

3 uien

4 wortelen

Enkele blaadjes salie

1 bokaal kalfsfond

Boter


Bereiding

Laat het vlees 20 minuten vooraf al op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de champignons en 1 ui fijn in de keukenmachine en stoof dit mengsel gaar in olijfolie Casa Michela. Kruid met peper en zout.

Snij de Pecorino con Tartufo in kleine blokjes.

Maak een insnijding in het gebraad zodat je 1 groot vlak krijgt. Bedek dit met de champignons, kaasblokjes en enkele blaadjes salie. Rol het gebraad op en bind stevig vast met keukentouw.

Kruid met peper en zout.

Laat in een ovenbestendige pot een scheut olijfolie Casa Michela goed heet worden en schroei het gebraad langs alle kanten goed dicht.

Leg wat klontjes boter en grofgesneden ui en wortel naast het vlees.

Verminder de temperatuur van de oven naar 180 graden en plaats het vlees in de oven.

Na 15 minuten verminder je de temperatuur naar 150 graden en laat je het vlees nog 50 tot 55 minuten bakken. Bedruip het vlees af en toe met braadvocht.

Tijd nu voor een lekker aperitiefje met een lekkere spumante en wat salumi van Cent'Anni !

Als het vlees klaar is, laat je het rusten onder aluminiumfolie terwijl je de saus maakt. Laat hiervoor het braadvocht inkoken met de kalfsfond en kruid bij indien nodig.

Snij het varkensgebraad in plakjes en serveer met wat saus en groentjes naar keuze!

Buon  Appetito!

Varkensgebraad met Pecorino con Tartufo en champignons

Varkensgebraad met Pecorino con Tartufo en champignons

Varkensgebraad met Pecorino con Tartufo en champignons

Varkensgebraad met Pecorino con Tartufo en champignons

Wijntip: Sassotondo, Rosso, Ciliegiolo Maremma Toscana DOC,2019


Deze producten van het recept kan je vinden bij Cent'Anni:

Pecorino con Tartufo van Caseificio Il Fiorino

Olijfolie Casa Michela

Spumante

Salumi

Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons

PICI PICI PICI !!!

Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!

31 maart 2022

Klik hier voor het recept

"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus

Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).

20 juni 2021

Klik hier voor het recept

Festivale di BRUSCHETTA !!!

Zo’n prachtige plank vol met heerlijke bruschetta’s staat voor mij gelijk aan een zonnige namiddag genieten op het terras met een lekker glas wijn of bubbels. Met de toppings kan je variëren maar gebruik wel lekkere verse producten van topkwaliteit, zoals de olijfolie, kazen en salami’s van Cent’Anni!

26 april 2021

Klik hier voor het recept

Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis

Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!

19 april 2021

Klik hier voor het recept

Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese

Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!

11 april 2021

Klik hier voor het recept

Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs

Op en top Comfort Food van "La Principessa della Cucina" !!! Heerlijke pasta met "surprise" gehaktballetjes, geïnspireerd door de pittige smaken van de Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino...

11 april 2021

Klik hier voor het recept

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x