11 april 2021

Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs

Spaghetti met spicy cheesy meatballs

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg gemengd gehakt

1 Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

2 eieren

100g paneermeel

Ajuin, fijngesnipperd

Peterselie, fijngesnipperd

1 Chilipepertje, fijngesnipperd en zonder de zaadjes

Basis Tomatensaus: zie recept onderaan voor ingrediënten en bereidingswijze

Cayennepeper

Verse basilicum

Pecorino Stagionato van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni


Bereiding

Basis tomatensaus maken (zie onderaan), wat kruiden met cayennepeper en fijngesneden basilicum toevoegen.

Gehakt goed mengen met eitjes, paneermeel ajuin, peterselie en chili.

Pecorino al Peperoncino in kleine blokjes snijden. Balletjes draaien en in het midden van elk balletje een blokje kaas. Maak de balletjes niet te klein!

De balletjes licht aanbakken in olijfolie en verder laten garen in een deel van de tomatensaus, hou saus apart voor de spaghetti.

Nu alles staat te pruttelen, is het apéro tijd! Een lekker wijntje van Cent'Anni en smullen van de overschotjes Pecorino kaas, mmmmm...!

De spaghetti al dente koken en mengen met de tomatensaus.

Afwerken met geraspte Pecorino Stagionato en klaar om te serveren!


Spaghetti met spicy cheesy meatballs

Spaghetti met spicy cheesy meatballs

Spaghetti met spicy cheesy meatballs

Salute e Buon Appetito!

Wijntip: La Stesa "Yntro", 2017


Basis tomatensaus

Ingrediënten 

Olijfolie Casa Michela van Cent’anni: de beste basis voor een heerlijke saus!

2 ajuinen, fijngesnipperd

3 teentjes look, fijngesnipperd

1 fles passata 700g

3 blikjes tomatenblokjes van 400g

2 bouillonblokjes

Peper

Bereiding

Ajuin en look aanstoven in olijfolie Casa Michela.

Passata, tomatenblokjes, bouillonblokjes en scheutje water toevoegen. 

Lekker laten sudderen. Kruiden met zout en peper.

Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs

PICI PICI PICI !!!

Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!

31 maart 2022

Klik hier voor het recept

"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus

Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).

20 juni 2021

Klik hier voor het recept

Festivale di BRUSCHETTA !!!

Zo’n prachtige plank vol met heerlijke bruschetta’s staat voor mij gelijk aan een zonnige namiddag genieten op het terras met een lekker glas wijn of bubbels. Met de toppings kan je variëren maar gebruik wel lekkere verse producten van topkwaliteit, zoals de olijfolie, kazen en salami’s van Cent’Anni!

26 april 2021

Klik hier voor het recept

Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis

Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!

19 april 2021

Klik hier voor het recept

Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons

Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!

13 april 2021

Klik hier voor het recept

Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese

Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!

11 april 2021

Klik hier voor het recept

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x