11 april 2021
Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs
Spaghetti met spicy cheesy meatballs
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg gemengd gehakt
1 Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
2 eieren
100g paneermeel
Ajuin, fijngesnipperd
Peterselie, fijngesnipperd
1 Chilipepertje, fijngesnipperd en zonder de zaadjes
Basis Tomatensaus: zie recept onderaan voor ingrediënten en bereidingswijze
Cayennepeper
Verse basilicum
Pecorino Stagionato van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Bereiding
Basis tomatensaus maken (zie onderaan), wat kruiden met cayennepeper en fijngesneden basilicum toevoegen.
Gehakt goed mengen met eitjes, paneermeel ajuin, peterselie en chili.
Pecorino al Peperoncino in kleine blokjes snijden. Balletjes draaien en in het midden van elk balletje een blokje kaas. Maak de balletjes niet te klein!
De balletjes licht aanbakken in olijfolie en verder laten garen in een deel van de tomatensaus, hou saus apart voor de spaghetti.
Nu alles staat te pruttelen, is het apéro tijd! Een lekker wijntje van Cent'Anni en smullen van de overschotjes Pecorino kaas, mmmmm...!
De spaghetti al dente koken en mengen met de tomatensaus.
Afwerken met geraspte Pecorino Stagionato en klaar om te serveren!
Salute e Buon Appetito!
Wijntip: La Stesa "Yntro", 2017
Basis tomatensaus
Ingrediënten
Olijfolie Casa Michela van Cent’anni: de beste basis voor een heerlijke saus!
2 ajuinen, fijngesnipperd
3 teentjes look, fijngesnipperd
1 fles passata 700g
3 blikjes tomatenblokjes van 400g
2 bouillonblokjes
Peper
Bereiding
Ajuin en look aanstoven in olijfolie Casa Michela.
Passata, tomatenblokjes, bouillonblokjes en scheutje water toevoegen.
Lekker laten sudderen. Kruiden met zout en peper.
PICI PICI PICI !!!
Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!
31 maart 2022
"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus
Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).
20 juni 2021
Festivale di BRUSCHETTA !!!
Zo’n prachtige plank vol met heerlijke bruschetta’s staat voor mij gelijk aan een zonnige namiddag genieten op het terras met een lekker glas wijn of bubbels. Met de toppings kan je variëren maar gebruik wel lekkere verse producten van topkwaliteit, zoals de olijfolie, kazen en salami’s van Cent’Anni!
26 april 2021
Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis
Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!
19 april 2021
Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons
Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!
13 april 2021
Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese
Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!
11 april 2021