Toscaanse wijn

Toscaanse wijn gezocht die doet wegdromen naar het zonnige zuiden? Je wijncollectie uitbreiden of je gasten verrassen met goede Italiaanse wijn uit Toscane? Op zoek naar houvast in het uitgebreide assortiment streekwijnen dat Toscane te bieden heeft? Online en offline wijnhandel Cent’Anni brengt je in contact met de best bewaarde wijngeheimen uit deze smakelijke streek.

Toscaanse wijn in een notendop

Toscane is niet alleen het mekka van indrukwekkende architectuur (Firenze, Siena, Lucca, …) en glooiende landschappen. De streek is ook immens populair omwille van haar kwalitatieve wijnen. Toeristen trekken hiervoor steevast naar de regio's Chianti, Bolgheri, Montalcino of Montepulciano. Niet verwonderlijk want de bodems zijn er vruchtbaar en deze wijnstreken spreken tot de verbeelding. 

Authentieke Toscaanse wijn bij Cent'Anni!

Wie op de uitkijk is naar originele Toscaanse wijn verwijdert zich beter van de "vineuze grootsteden" en trekt ook eens richting de Monte Amiata -en Montecucco regio in de Toscaanse Maremma. Cent'Anni wijst je de weg ernaartoe!

Wijnbouwers in de Monte Amiata, Montecucco en Maremma streek weten precies hoe ze Sangiovese, Vermentino en andere druiven kunnen omtoveren tot topwijnen. Niet altijd even vlot bereikbaar vanaf de bekende luchthavens, maar wie op vakantie gaat in Italië met de (huur)auto of motor houdt hier als wijnliefhebber of kookfanaat beter even halt. De producten zijn er puur en de passie is er eindeloos. Toscaanse wijn uit een ongekende streek smaakt net dat tikkeltje beter dan die uit een drukbezocht vakantieoord. Het verschil? Jarenlange wijnteeltervaring, oogst op het ritme van de seizoenen en een afzetmarkt die respect heeft voor de Italiaanse boer.

Geen buitenlandse reis in het vooruitzicht? Wij hebben een sterk en betrouwbaar netwerk uitgebouwd van lokale wijnbouwers in de Montecucco -en Monte Amiata regio die exclusief verkopen aan Cent’Anni. Geen massaproductie voor de Europese wijnmarkt, maar een exclusief aanbod authentieke wijnen dat we zelf hebben geselecteerd, geproefd en goedgekeurd. Ons aanbod bestaat uit witte wijnen, rosé wijnen, rode wijnen, mousserende wijnen,...

Degustatie Toscaanse wijn

Graag uitgebreid ruiken, walsen en proeven van je nieuwe Italiaanse wijn? Een degustatie is de ideale manier om kennis te maken met een nieuwe wijnsoort. Als sommelier organiseert Cent’Anni één-op-één degustaties of proeverijen in groep op de plaats en het moment van je voorkeur.

1 | Wijndegustatie bij Cent’Anni

Wij zijn gevestigd in het Antwerpse Brasschaat en verwelkomen je met open armen voor een uitgebreide wijndegustatie in onze gezellige ontvangstruimte of ruime tuin.

2 | Wijndegustatie bij jou thuis

Je wijncollectie uitbreiden vanuit je wijnkelder? Cent’Anni komt aan huis. We brengen de door jou gevraagde kwaliteitswijnen mee of stellen zorgvuldig een selectie op maat samen.

3 | Wijndegustatie op locatie

Je kan Cent’Anni uitnodigen in je wijnclub, vereniging, restaurant, bedrijf...voor een degustatie van Italiaanse wijn in klein comité. We staan ook geregeld op wijnbeurzen, bio-markten en andere evenementen om ons aanbod aan je voor te stellen. Neem gerust contact op en vraag naar de volgende halte van onze Belgische wijntour.

Cent'Anni Italiaanse wijn Brasschaat

Toscaanse wijn, olijfolie en delicatessen

Toscaanse wijn gaat hand in hand met biologische streekproducten. Naast eigenhandig uitgekozen wijnen bieden we daarom ook de "Casa Michela" olijfolie aan vanuit onze eigen Toscaanse olijfgaard, gelegen op de heuvels van de Monte Amiata in Montegiovi - Castel del Piano. Streekproducten zoals pasta, pecorino kazen, kastanje producten, vleeswaren, honing, champignons en truffels maken het smakelijke plaatje van onze digitale en fysieke wijnhandel compleet. Zo vormt Cent’Anni jouw one-stop-shop voor karaktervolle Toscaanse wijn en delicatessen!

Proeven van la dolce vita thuis of in je zaak

Wie op zoek is naar een originele aanvulling voor zijn wijncollectie of een selectie verrassende high-end wijnen voor zijn restaurant zit goed bij Cent’Anni. Met het getuigschrift wijnhandelaar-sommelier op zak en jarenlange praktijk- en proefervaring brengen we je graag in contact met de gepaste Italiaanse wijn voor thuis, jouw zaak, gezelschap of gelegenheid. Cent’Anni werkt met plezier op afspraak voor particulieren en professionelen. Je bent welkom bij ons in Brasschaat of we komen ter plaatse met ons exclusieve wijnassortiment.

Cent'Anni Toscaanse wijn Brasschaat

Wie is Cent’Anni uit Brasschaat en Montegiovi ?

Ontelbare reizen naar Italië, een getuigschrift wijnhandelaar-sommelier, een eigen perceel in Montegiovi (Castel del Piano) met olijfbomen en kleine Sangiovese wijngaard, een uniek netwerk van Toscaanse landbouwers met high-end wijnen...: samen dé perfecte ingrediënten voor Steven Meuleman zijn wijnzaak Cent’Anni. Onze wijnhandel verkoopt geen populaire labels. Cent’Anni gelooft in de pure kracht van tot nog toe minder gekende wijnstreken en slaat daarom de handen in elkaar met lokale land -en wijnbouwers. Het resultaat? Een rijkelijk arsenaal lekkere Italiaanse wijn, zelfgemaakte olijfolie en zuiderse delicatessen.

Volledig thuis in de wondere wereld van aroma’s, druivenrassen en walsen? Of ben je aan je proefstuk toe als het over Italiaanse wijn gaat? Wijnimporteur en -verkooppunt Cent’Anni uit het Belgische Brasschaat en het Italiaanse Montegiovi (Castel del Piano) is je persoonlijke sommelier.


Meer tips en tricks, adviezen, releases en exclusieve wijnpromoties ontdekken? Cent’Anni is actief op sociale media en geeft je er graag een blik achter de schermen van onze wijnhandel in Brasschaat (België) en Montegiovi (Castel del Piano, Maremma Toscana, Italië).

Cent'Anni Italiaanse wijn Brasschaat


De vice-president van het Montecucco Consortium aan het woord


Giovan Battista Basile, eigenaar van het gelijknamige wijndomein te Cinigiano, geeft uitleg over de Montecucco DOC/DOCG regio tijdens Vinitaly 2019 (grootste Italiaanse wijnbeurs, jaarlijks gehouden te Verona) .

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x