Over Cent'Anni

Van apotheker, over huisman, tot wijnexpert: het is geen klassiek parcours maar voor Steven Meuleman is het een logisch verhaal. Gaandeweg groeide zijn liefde voor wijnen, in het bijzonder Italiaanse wijnen, tot ongekende hoogte zodat hij overtuigd koos voor een professionele switch. 

Bij de verwezenlijking van zijn droom en passie, krijgt hij bovendien de onvoorwaardelijke steun van zijn echtgenote Joke Jochems, huisarts te Brasschaat in het dagelijkse leven. Al even verliefd op La Bella Italia en alles wat er vandaan komt, is zij ook de drijvende kracht achter het culinaire luik van deze ambitieuze Italiaanse boutique wijnhandel.  

Maak kennis met het dynamische duo achter Cent’Anni - vini e sapori -, Italiaanse wijnen te Brasschaat !

Cent'Anni Italiaanse wijnen Brasschaat

Cent'Anni Italiaanse wijnen Brasschaat

Pure passie, parels van Italiaanse wijnen, olijfolie en delicatessen

Ontelbare reizen naar Italië, een getuigschrift wijnhandelaar-sommelier, een perceel "Casa Michela" met 300 olijfbomen en kleine wijngaard in het Toscaanse Montegiovi (Castel del Piano) én een uniek netwerk van Toscaanse landbouwers met high-end Italiaanse wijnen: samen dé perfecte ingrediënten voor Cent’Anni. 

Onze wijnhandel te Brasschaat verkoopt geen populaire labels. Cent’Anni gelooft in de pure kracht van tot nog toe minder bekende wijnregio's en slaat daarom de handen in elkaar met lokale landbouwers en wijnhandelaars. Het resultaat? Een rijkelijk arsenaal lekkere Italiaanse wijnen, zelfgemaakte "Casa Michela" extra-vergine olijfolie en zuiderse delicatessen. 

We stellen onze ruime waaier uitvoerig voor bij ons in Brasschaat, bij families of bedrijven of bij de bron van het goede leven: in het zonnige Italië. Onze ambitie is niet om een grote wijnshop te worden, wel om de parels van de Toscaanse Maremma streek op tafel of in de wijnkelder van Belgische families, kookliefhebbers en wijnexperts te toveren. 

Cent'Anni wijnen Brasschaat

Cent'Anni wijnen Brasschaat

Cent'Anni wijnen Brasschaat

Kennismaken met onze olijfolie en Italiaanse wijnen rechtstreeks van bij de producent? Verken onze website/webshop, kom langs te Cent'Anni in Brasschaat of vraag een degustatie aan!Cent'Anni...vanwaar de naam?

"Cent'Anni" (kort voor "Cento Anni") betekent in het Italiaans "honderd jaar" en is een uitroep bij het uitbrengen van een toost, bij het klinken van de wijnglazen op een goede gezondheid, een lang leven...

Ik pikte deze Italiaanse uitdrukking op bij het bekijken van de Oscar winnende "The Godfather" trilogie van regisseur Francis Ford Coppola, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mario Puzo en met o.a. Marlon Brandon en Al Pacino in de hoofdrollen.

"Cent'Anni !" oftewel "Dat we allemaal 100 jaar mogen worden !" ...met Italiaanse wijnen én olijfolie !


Hieronder enkele fragmenten uit de films..."Cent'Anni"... vanaf 0:24 (1ste fragment) en 02:04 (2de fragment)


Over Cent'Anni

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x