26 april 2021

Festivale di BRUSCHETTA !!!

Basisbruschetta

Snij brood of stokbrood in sneetjes van 1 cm dik. Rooster de sneetjes onder de grill tot ze lekker krokant zijn. Wrijf ze in met een half teentje knoflook, besprenkel ze met olijfolie Casa Michela van Cent'Anni en strooi er een snuifje zout op.

Je kan ze zo eten of beleggen met een lekkere topping, zoals in de volgende receptjes...


Festival di Bruschetta - Cent'Anni

Festival di Bruschetta - Cent'Anni

Bruschetta met tuinbonen en Pecorino 

Ingrediënten:

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "Grotta Del Fiorini" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

6 Muntblaadjes

Citroensap

Peper , zout en een snuifje chili

Bereiding

Kook de tuinbonen gaar. Mix ze met een goede scheut olijfolie , 2 à 3 eetlepels pecorino "Grotta Del Fiorini" en de muntblaadjes. Breng op smaak met citroensap, peper , zout en een snuifje chili.

Beleg de bruschetta met de puree en werk af met wat radijsscheuten of wat geschaafde pecorino.


Bruschetta met tomaat, look , basilicum en pecorino

Ingrediënten

Tomaatjes

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "Semi-Stagionato" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

Knoflook fijngesneden

Basilicum fijngesnipperd

Peper en zout

Bereiding

Snij de tomaatjes in kleine stukjes en breng ze op smaak met olijfolie, look, peper en zout. Beleg de bruschetta rijkelijk met de tomaatjes en bestrooi met geraspte pecorino.

Zet ze enkele minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi voor het opdienen met wat basilicum.


Bruschetta met tomaat, look en basilicum

Ingrediënten

Tomaatjes

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Knoflook fijngesneden

Basilicum fijngesnipperd

Peper en zout

Bereiding

Snij de tomaatjes in kleine stukjes en breng op smaak met olijfolie, look, peper en zout. Beleg de bruschetta rijkelijk met de tomaatjes en zet ze enkele minuutjes in de oven. Bestrooi voor het opdienen met wat basilicum.


Bruschetta met aubergine, courgette, munt en pecorino al peperoncino

Ingrediënten

1 Aubergine

1 Courgette

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "al Peperoncino" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cen'Anni

Citroensap

Munt fijngesnipperd

Peper, zout en een snuifje chili

Bereiding

Snij de courgette en aubergine in schijven van 1 cm. Bestrijk ze met olijfolie Casa Michela en grill ze in de pan of de oven. Meng ze in een kom met olijfolie Casa Michela en een beetje citroensap. Breng op smaak met peper, zout, een snuifje chili en wat fijngesnipperde muntblaadjes.

Beleg de bruschetta rijkelijk met dit mengsel, bestrooi met geraspte pecorino al peperoncini. Zet ze enkele minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is.


Bruschetta met salamiboter en frigitelli (peperoni verde)

Ingrediënten

60g  salamella "piccante" van Montalcino Salumi, te verkrijgen bij Cent’Anni

80g boter

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "Stagionato" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

Enkele frigitelli (peperoni verde), dit zijn mini groene paprika’s, lijkend op chilipepers maar die niet pikant zijn.

Bereiding

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter met de fijngesneden salami.

Verhit in een pan wat olijfolie Casa Michela. Bak hierin de frigitelli goudbruin en bestrooi ze met wat zout.

Bestrijk de bruschetta met de boter en zet enkele minuutjes in de oven.

Werk af met de frigitelli.

Leg de overige frigitelli in een kommetje en bestrooi met wat geschaafde pecorino.


Bruschetta met vijgen en pecorino

Ingrediënten

Enkele verse vijgen

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "Grotta Del Fiorini" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

Balsamicoazijn

Bereiding

Snij de vijgen in stukjes en breng ze op smaak met wat olijfolie en balsamicoazijn.

Beleg de bruschetta met de stukjes vijg en bestrooi met geraspte pecorino.

Zet nog eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is.


Groene asperges en pecorino

Ingrediënten

Groene mini-asperges

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "Grotta Del Fiorini" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

Citroen

Peper en zout

Bereiding

Kook de asperges beetgaar en breng ze op smaak met olijfolie, citroensap , peper en zout.

Beleg de bruschetta met de asperges, zet nog even in de oven en bestrooi met geschaafde pecorino.


Bruschetta met paprika, ansjovis en pecorino

Ingrediënten

Enkele paprika,s

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "Semi-Stagionato" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

Ansjovis

Rode wijnazijn

Peper en zout

Bereiding

Grill de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn en laat ze afkoelen in een gesloten pot. Verwijder dan de schil en de zaadjes en snij ze in stukjes.

Breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.

Beleg de bruschetta met de paprika’s, bestrooi met geraspte pecorino en leg er een ansjovisfilet op. Zet nog enkele minuutjes in de oven.


Bruschetta met paddenstoelen en truffel

Ingrediënten

Champignons

Lente-ui

Knoflook

Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni

Pecorino "con Tartufo" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni

Peper en zout

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de champignons met een fijngesneden lente-uitje en wat knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de bruschetta met de champignons en bestrooi met geraspte pecorino con tartufo.

Zet nog enkele minuutjes in de oven.


Buon Appetito!

Deze producten uit de recepten kan je vinden bij Cent'Anni

Olijfolie Casa Michela

Pecorino kazen

Salumi

Festivale di BRUSCHETTA !!!

PICI PICI PICI !!!

Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!

31 maart 2022

Klik hier voor het recept

"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus

Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).

20 juni 2021

Klik hier voor het recept

Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis

Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!

19 april 2021

Klik hier voor het recept

Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons

Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!

13 april 2021

Klik hier voor het recept

Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese

Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!

11 april 2021

Klik hier voor het recept

Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs

Op en top Comfort Food van "La Principessa della Cucina" !!! Heerlijke pasta met "surprise" gehaktballetjes, geïnspireerd door de pittige smaken van de Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino...

11 april 2021

Klik hier voor het recept

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x