26 april 2021
Festivale di BRUSCHETTA !!!
Basisbruschetta
Snij brood of stokbrood in sneetjes van 1 cm dik. Rooster de sneetjes onder de grill tot ze lekker krokant zijn. Wrijf ze in met een half teentje knoflook, besprenkel ze met olijfolie Casa Michela van Cent'Anni en strooi er een snuifje zout op.
Je kan ze zo eten of beleggen met een lekkere topping, zoals in de volgende receptjes...
Bruschetta met tuinbonen en Pecorino
Ingrediënten:
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "Grotta Del Fiorini" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
6 Muntblaadjes
Citroensap
Peper , zout en een snuifje chili
Bereiding
Kook de tuinbonen gaar. Mix ze met een goede scheut olijfolie , 2 à 3 eetlepels pecorino "Grotta Del Fiorini" en de muntblaadjes. Breng op smaak met citroensap, peper , zout en een snuifje chili.
Beleg de bruschetta met de puree en werk af met wat radijsscheuten of wat geschaafde pecorino.
Bruschetta met tomaat, look , basilicum en pecorino
Ingrediënten
Tomaatjes
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "Semi-Stagionato" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Knoflook fijngesneden
Basilicum fijngesnipperd
Peper en zout
Bereiding
Snij de tomaatjes in kleine stukjes en breng ze op smaak met olijfolie, look, peper en zout. Beleg de bruschetta rijkelijk met de tomaatjes en bestrooi met geraspte pecorino.
Zet ze enkele minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi voor het opdienen met wat basilicum.
Bruschetta met tomaat, look en basilicum
Ingrediënten
Tomaatjes
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Knoflook fijngesneden
Basilicum fijngesnipperd
Peper en zout
Bereiding
Snij de tomaatjes in kleine stukjes en breng op smaak met olijfolie, look, peper en zout. Beleg de bruschetta rijkelijk met de tomaatjes en zet ze enkele minuutjes in de oven. Bestrooi voor het opdienen met wat basilicum.
Bruschetta met aubergine, courgette, munt en pecorino al peperoncino
Ingrediënten
1 Aubergine
1 Courgette
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "al Peperoncino" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cen'Anni
Citroensap
Munt fijngesnipperd
Peper, zout en een snuifje chili
Bereiding
Snij de courgette en aubergine in schijven van 1 cm. Bestrijk ze met olijfolie Casa Michela en grill ze in de pan of de oven. Meng ze in een kom met olijfolie Casa Michela en een beetje citroensap. Breng op smaak met peper, zout, een snuifje chili en wat fijngesnipperde muntblaadjes.
Beleg de bruschetta rijkelijk met dit mengsel, bestrooi met geraspte pecorino al peperoncini. Zet ze enkele minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is.
Bruschetta met salamiboter en frigitelli (peperoni verde)
Ingrediënten
60g salamella "piccante" van Montalcino Salumi, te verkrijgen bij Cent’Anni
80g boter
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "Stagionato" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Enkele frigitelli (peperoni verde), dit zijn mini groene paprika’s, lijkend op chilipepers maar die niet pikant zijn.
Bereiding
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter met de fijngesneden salami.
Verhit in een pan wat olijfolie Casa Michela. Bak hierin de frigitelli goudbruin en bestrooi ze met wat zout.
Bestrijk de bruschetta met de boter en zet enkele minuutjes in de oven.
Werk af met de frigitelli.
Leg de overige frigitelli in een kommetje en bestrooi met wat geschaafde pecorino.
Bruschetta met vijgen en pecorino
Ingrediënten
Enkele verse vijgen
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "Grotta Del Fiorini" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Balsamicoazijn
Bereiding
Snij de vijgen in stukjes en breng ze op smaak met wat olijfolie en balsamicoazijn.
Beleg de bruschetta met de stukjes vijg en bestrooi met geraspte pecorino.
Zet nog eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is.
Groene asperges en pecorino
Ingrediënten
Groene mini-asperges
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "Grotta Del Fiorini" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Citroen
Peper en zout
Bereiding
Kook de asperges beetgaar en breng ze op smaak met olijfolie, citroensap , peper en zout.
Beleg de bruschetta met de asperges, zet nog even in de oven en bestrooi met geschaafde pecorino.
Bruschetta met paprika, ansjovis en pecorino
Ingrediënten
Enkele paprika,s
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "Semi-Stagionato" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Ansjovis
Rode wijnazijn
Peper en zout
Bereiding
Grill de paprika’s tot ze zwartgeblakerd zijn en laat ze afkoelen in een gesloten pot. Verwijder dan de schil en de zaadjes en snij ze in stukjes.
Breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.
Beleg de bruschetta met de paprika’s, bestrooi met geraspte pecorino en leg er een ansjovisfilet op. Zet nog enkele minuutjes in de oven.
Bruschetta met paddenstoelen en truffel
Ingrediënten
Champignons
Lente-ui
Knoflook
Olijfolie Casa Michela van Cent'Anni
Pecorino "con Tartufo" van Caseificio Il Fiorino, te verkrijgen bij Cent'Anni
Peper en zout
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de champignons met een fijngesneden lente-uitje en wat knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg de bruschetta met de champignons en bestrooi met geraspte pecorino con tartufo.
Zet nog enkele minuutjes in de oven.
Buon Appetito!
Deze producten uit de recepten kan je vinden bij Cent'Anni
Olijfolie Casa Michela
PICI PICI PICI !!!
Onze "Principessa della Cucina" Joke laat jullie deze keer kennismaken met PICI, een typisch Toscaanse pastasoort...en dit met drie verschillende recepten.Buon appetito!
31 maart 2022
"La Principessa della Cucina" : Bruschetta met pecorino fresco en ansjovis saus
Nog een eenvoudig receptje van Joke, onze "Principessa della Cucina"! Een lekkere bruschetta, geïnspireerd op de klassieke toastjes met tomaat en ansjovis van de Bonnie (Marleen Thiry).
20 juni 2021
Zalm met Sperziebonen, Kerstomaatjes en Ansjovis
Dit is echt een lekker en puur gerechtje dat bovendien makkelijk en snel te bereiden is. Met onze zalige olijfolie Casa Michela bak je de zalm heerlijk sappig in de oven!
19 april 2021
Varkensgebraad met truffel pecorino en champignons
Deze heerlijke Vlaamse klassieker krijgt een Italiaanse upgrade met een vulling van Pecorino con Tartufo en champignons. Het resultaat is een sappig, mals en smeuïg gebraad waar iedereen van zal smullen!
13 april 2021
Gegrilde Groenten met Pecorino con Pesto Genovese
Zelf ben ik helemaal gek van "Melanzane alla Parmigiana"! De Pecorino con Pesto Genovese van Caseificio Il Fiorino inspireerde mij om een lichtere versie te maken van dit rijke Italiaanse gerecht. Deze ovenschotel kan je als voor-, hoofd- of bijgerecht eten. Experimenteer gerust met de groentjes die je wil gebruiken!
11 april 2021
Spaghetti met Spicy Cheesy Meatballs
Op en top Comfort Food van "La Principessa della Cucina" !!! Heerlijke pasta met "surprise" gehaktballetjes, geïnspireerd door de pittige smaken van de Pecorino al Peperoncino van Caseificio Il Fiorino...
11 april 2021