Regio's

Toscaanse wijnstreken met pit

Niets dat meer voldoening geeft dan op de smakelijke troeven van een regio botsen en andere wijnliefhebbers en kookfanaten ermee in contact brengen. Cent’Anni is selectief als het om wijnstreken uitkiezen gaat. We blijven ver weg van toeristische trekpleisters. Liever laten we ons verrassen door de rijke historiek en bodems van ongekende toplocaties voor het verbouwen van wijn.

Montecucco

De Montecucco DOC/DOCG wijnregio maakt deel uit van de Maremma en is het best bewaarde wijngeheim van Toscane. Al trekt het gebied stilletjes aan de aandacht van binnen- en buitenlandse wijnspecialisten. Het officiële wijnproductiegebied is er gelegen in het meest noordoostelijke deel van de provincie Grosseto en telt zeven gemeentes : Castel del Piano, Arcidosso, Seggiano, Cinigiano, Civitella Paganico, Campagnatico en Roccalbegna .

Lees meer

Monte Amiata

Landinwaarts de Maremma, in de Montecucco regio, is de Monte Amiata de hoofdrolspeler. Dit is een 1738 meter hoge uitgedoofde vulkaan die deel uitmaakt van het Anti-Appennini gebergte in zuid-Toscane. Zijn aanwezigheid creëert ideale klimaatomstandigheden voor de teelt van wijnstokken. De berg en zijn omgeving  zijn ook de plek bij uitstek voor de productie van andere kwaliteitsproducten. Wat dacht je van extra-vergine olijfolie, kastanjes, truffels, champignons,  pecorino kazen, honing...?

Lees meer

Maremma

De Maremma streek ligt aan de Tyrreense Zee, in het zuiden en zuidwesten van Toscane en beslaat bijna de volledige provincie Grosseto. De Maremma treedt in het noordwesten van Lazio zelfs buiten de grenzen van Toscane.  Het is er heerlijk vertoeven dankzij het Mediterraan klimaat, de prachtige kustlijn en haar diverse geologie. Wie er om zich heen kijkt, spot moeiteloos tal van bossen, olijfgaarden, weilanden, akkerlanden en wijngaarden.

Lees meer

Toscane

Toscane is bij menig toerist bekend omwille van haar fenomenale architectuur en landschappen. Het goede leven zet zich er verder in heerlijke wijnen en bijpassende hapjes. Het klimaat en de ondergrond? Een gouden duo dat druiven en olijven tjokvol vitaminen oplevert!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x