Poggio Al Gello

Azienda Biologica Poggio al Gello di Alda Chiarini, Loc. Gello 66, 58045 Civitella Paganico, Grosseto, Toscana, Italia

Poggio Al Gello: Waarden, visie en doelstelling

Poggio Al Gello Alda en Giorgio

Poggio al Gello is een organische gecertificeerde boerderij (door ICEA en onder EU wetgeving), gelegen te Civitella Paganico in de zuid-Toscaanse provincie Grosseto, met 4 hectare wijngaarden en 1300 inheemse olijfbomen.

Eigenaars Alda Chiarini en haar echtgenoot Giorgio hebben er zich als doel gesteld de Toscaanse inheemse variëteiten van wijnstokken en olijven te doen herleven en te promoten, met het volledige respect voor het milieu en voor de mensen die reeds eeuwenlang op dit land werkten. Ze begrepen dat de hun focus op de wijnstok en de olijfboom steeds samenhangt met hun mediterrane wortels en cultuur.

De focus van hun werk ligt op biologisch produceren, waardoor het land zijn producten bij hen zo natuurlijk mogelijk kan afleveren, met waardering van de gevoeligheid en kennis van de mensen die er met hen op werk(t)en, vandaag en in het verleden vóór hen.

De Poggio Al Gello Wijngaard

De 4 hectare Montecucco wijngaarden van Poggio Al Gello te Civitella Paganico zijn aangeplant met het witte druivenras Vermentino en de blauwe druivenrassen Sangiovese, Pugnitello en Fogliatonda. Deze twee laatste zijn autochtone Toscaanse rassen die Alda en Giorgio terug meer onder de aandacht willen brengen.

De grond wordt op traditionele wijze verbouwd en zonder het gebruik van herbiciden. Bemesten gebeurt uitsluitend met biologische en natuurlijke producten. De behandelingen worden tot een minimum beperkt, koper en zwavel worden gebruikt alleen als dat nodig is. De productie wordt nooit gestimuleerd maar wordt eerder beperkt door grassen de vrije loop te laten tussen de wijnranken.

Poggio Al Gello wijngaard


De Poggio Al Gello Wijnkelder

Alda en Giorgio gebruiken alleen gezonde trossen die geselecteerd zijn tijdens en na de druivenpluk. De alcoholische fermentatie gebeurt uitsluitend met inheemse gisten. De malolactische fermentatie treedt spontaan op. Ze gebruiken geen toevoegingen en het gehalte aan sulfiet dat wordt gebruikt, is minder dan de helft van het aanbevolen gehalte, opgegeven door de organische protocols.

De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 20.000 flessen.

Poggio Al Gello wijnkelder


Poggio al Gello produceert 6 wijnen : 1 witte en 5 rode wijnen. 


Poggio Al Gello

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x