Parmoleto

Azienda Gricola Parmoleto di Sodi Duilio, Montenero d'Orcia - Castel del Piano, Grosseto, Italia

Parmoleto: waarden, visie en doelstelling

Parmoleto wijngaarden

Parmoleto te Montenero d'Orcia - Castel del Piano wordt beheerd door de familie Sodi, oorspronkelijk uit Montalcino, reeds sinds 1908. Het was echter pas in 1990 dat de Sodi's ook wijnstokken begonnen te  verbouwen deze Motecucco regio.

Vandaag is het Leonardo Sodi die het domein runt, aan het hoofd van een team enthousiaste medewerkers, waaronder oenoloog Paolo Vagaggini.

Parmoleto is een multicultureel landbouwbedrijf. Naast de 5 hectare wijngaarden, beslaat het ook 3 hectare olijfbomen en 72 hectare gewassen (tarwe, gerst en haver) en kweekt men er 500 varkens.

Het Parmoleto Terroir

Montenero d'Orcia, een gemeente onder bestuur van Castel del Piano, in het hoge deel van de Maremma Toscana...hier volgt de natuur nog steeds het ritme van de seizoenen, in de schaduw van Monte Amiata, een vulkaan die al eeuwen stil is, een berg met duizend kleuren. Dichte bossen worden afgewisseld met akkers, de randen gemarkeerd door beekjes, linten bomen of ineengestrengelde heggen. Vooral de stilte en de zilveren strook van de Ombrone-rivier die stroomt, gekweld in de buik van de heuvels.

Parmoleto wijngaarden

Parmoleto wijngaarden

De Parmoleto Wijnen

Liefde voor het land, passie, zorg, aandacht...dit en zelfs meer vind je terug in de Montecucco wijnen van Leonardo Sodi te Parmoleto.

De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 22.000 flessen.

Parmoleto wijnen

Parmoleto produceert 6 wijnen : 1 mousserende, 1 witte en 4 rode wijnen.


Parmoleto

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x