Villa Patrizia

Villa Patrizia di Bruni Romeo, Azienda Agricola Biologica, 58050 Fraz. Cana - Roccalbegna, Grosseto, Toscana, Italia

Villa Patrizia: Waarden, visie en doelstelling

De Azienda Agricola Biologica Villa Patrizia, gelegen in het gehucht Cana onder de gemeente Roccalbegna , is één van de historische organische wijndomeinen in de Toscaanse Maremma. Het werd opgericht door Romeo Bruni en zijn vrouw Maria in 1968, sinds 1980 bottelt en commercialiseert men ook zelf de wijnen. Sinds de eerste oogst in 1968 is Villa Patrizia een volledig familiaal gerund domein. Romeo vertegenwoordigt nog steeds de eerste generatie opgevolgd door zijn kinderen Patrizia en Maurizio. In 2009 trad kleinzoon Alessio mee in het bedrijf, de derde generatie.

Villa Patrizia Romeo Bruni

Villa Patrizia Alessio Casamatta

De keuze om biologische wijnen te maken is een direct gevolg van hun idee hoe de landbouw moet bedreven worden. De betoverende natuur die de wijngaarden omringt is een kostbaar patrimonium dat moet beschermd worden, zoals de gezondheid van degenen die de wijnen ervan afkomstig drinken. De wijngaarden, alsook de wijnkelder van Villa Patrizia, zijn biologisch gecertificeerd.

Villa Patrizia


"Una botte piena di vino puo fare piu miracoli di una chiesa piena di Santi" of "Een ton vol wijn kan meer mirakels verrichten dan een kerk vol heiligen"...

Villa Patrizia wijnkelder


De Villa Patrizia Wijnen

Villa Patrizia omvat 14 hectare wijngaarden onder de appellaties Montecucco DOC/DOCG, Morellino de Scansano DOCG en Toscana IGT.

Het gevarieerde druivenarsenaal wordt gevinifieerd tot wijnen voor elke smaak: van de frisheid van de rosato "Helios " en de witte "Sciamareti" tot de fruitigheid van de rode Morellino di Scansano Lorneta; van de elegantie van de Montecucco Sangiovese Istrico tot de buitengewone complexiteit van de Orto di Boccio.

De biodynamische oenoloog Luca d'Attoma helpt de familie Bruni met zijn ervaring en verfijnde smaak.


Villa Patrizia produceert  9 wijnen: 2 witte, 1 rosé en 6 rode wijnen.

www.villa-patrizia.com


Villa Patrizia

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x