Dos dei Caporai

Dos dei Caporai, 37013 Spiazzi di Caprino Veronese, Verona, Veneto, Italia.

Dos dei Caporai

Dos de Caporai is een droom die werkelijkheid werd door de kracht van passie. Stefano Brunetto en Valentina Pasquetto, tevens eigenaars van het Toscaanse wijndomein Montenero hebben die passie voor wijn in hun DNA. Ze luisterden naar de wijn en werden erdoor verleid om een wijnmakerij op te richten in Spiazzi, een gehucht van de gemeente Caprino Veronese, tussen het Gardameer en de Monte Baldo, in de noord-Italiaanse provincie Verona, regio Veneto.

Dos dei Caporai

Dos dei Caporai

Het Terroir en Klimaat

De grond is samengesteld uit de kalkhoudende mergel die typisch is voor het gebied. De wijngaarden van Dos dei Caporai  bevinden zich op 750 meter boven zeeniveau, op de hellingen van de Monte Baldo, een bergketen van vulkanische oorsprong tussen de oostelijke oever van het Gardameer en de rechteroever van de Adige rivier.

Dos dei Caporai Gardameer

Dos dei Caporai Monte Balbo

Dos dei Caporai

Het domein geniet van de prachtige klimaatgarantie van het Gardameer en Monte Baldo: altijd winderig, koud in de winter, zonnig en droog in de zomer. De expositie van de wijngaarden garandeert de optimale rijping van de druiven.

De Wijngaarden en Wijnkelder van Dos dei Caporai


Bodem, blootstelling en hoogte zijn de ideale omstandigheden voor de groei van Pinot Noir, Chardonnay, Traminer Aromatico en Pinot Blanc.

De wijngaarden van Dos dei Caporai zijn biologisch gecertificeerd: geen enkel chemisch element wordt gebruikt in de wijngaard, noch in de kelder.

Dos dei Caporai Chardonnay

Dos dei Caporai Traminer

Dos dei Caporai Pinot Nero

De grote hellingen die de wijngaard kenmerken, bemoeilijken de mechanische bewerkingen waardoor de ingrepen tot een minimum worden beperkt. Zo gebruiken ze de schapen om de onder rijen de gronden schoon te maken.


De wijnkelder, met prachtige wijnkamer, heeft een fenomenaal uitzicht op het Gardameer en de Monte Baldo en zal definitief klaar zijn in de zomer van 2021. In 2022 wordt het nieuwe Dos dei Caporai wijnresort geopend: zes kamers, spa (sauna, jacuzzi, stoombad) en een zwembad met panoramisch uitzicht op de wijngaarden.

Dos dei Caporai Mes e Mes

Dos dei Caporai Tramieti

Dos dei Caporai Del Coliel

Stefano en Valentina hebben in de Veneto regio ook een prachtige wijnbar in het stadje Valeggio sul Mincio op de Piazza Carlo Alberto, een 25tal kilometer buiten Verona. "Enoteca Malandrina" biedt een prachtig assortiment Italiaanse en internationale wijnen aan in een adembenemend kader met historische wijnkelder én je kan er bovendien ook iets lekkers bij eten. Dus wanneer je in de buurt van Verona bent, zéker een aanrader om te bezoeken!

Website Dos dei Caporai

Dos dei Caporai op Instagram 

Enoteca Malandrina op Facebook

Dos dei Caporai  produceert 3 wijnen : 1 mousserende , 1 rode en 2 witte wijnen.

Dos dei Caporai

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x