EAN: {{ chosen.eancode }}
TECHNISCHE FICHE
- Naam : Casa Michela, Monocultivar Olivastra Seggianese, Olio Extravergine di Oliva Italiano
- Oogstjaar : 2024 (geoogst 19 en 21 oktober 2024)
- Herkomstregio: Montegiovi - Castel del Piano (provincie Grosetto), Maremma Toscana, Italia
- Olijfgaard: Casa Michela (Meuleman-Jochems), Loc. Quercione, 58033 Montegiovi (GR), Italia
- Oogst, persing, botteling: Poderi Borselli di Borselli Davide, Loc. Poderina, 58033 Montegiovi (GR), Italia
- Distributie: Cent'Anni (Meuleman-Jochems), Annadreef 18, 2930 Brasschaat, België
- Olijf cultivar: Olivastra Seggianese
- Bewaring: op een koele en droge plaats te bewaren (tussen de 15-20 graden), weg van licht en hitte.
- Inhoud : 250ml / 500ml
- Lot: SM24
- Aciditeit: 0,15 - 0,18% (oogstjaar 2024)
- Houdbaarheid: best te gebruiken vóór 31/12/2026
BESCHRIJVING
Deze monocultivar, extra vergine olijfolie wordt verkregen uit de koude persing van Olivastra Seggianese olijven.
Dit is al eeuwenlang de meest typische, inheemse olijf van het Monte Amiata gebied in de zuid-Toscaanse Maremma regio. De Monte Amiata is één van de belangrijkste bergmassieven van Italië en eveneens een echte groene long in dit zuidelijke deel van Toscane.
Onze Olivastra Seggianese olijfbomen zijn 70 tot 80 jaar oud en staan op de hellingen van dit uitgedoofde vulkanische gebergte, in de "Conca d'Oro" of "Gouden Vallei" te Montegiovi, een gehucht van Castel del Piano (in de provincie Grosetto). Hun aanwezigheid hier is zeker niet toevallig: de klimatologische omstandigheden en de hoogte zijn er namelijk ideaal. De Olivastra Seggianese groeit optimaal tussen de 200 en 650 meter boven zeeniveau en is zeer bestand tegen de soms lage wintertemperaturen. Onze pronkstukken zijn ook twee Olivastra's van om en bij de 300 jaar oud, welke nog steeds volop produceren!
De manuele, semi-mechanische oogst van de volledig organisch geteelde olijfbomen vindt vroeg plaats, van eind oktober tot begin november, wanneer de olijven nog voor 90% groen zijn. De koude persing en verwerking gebeurt nog op dezelfde dag van de oogst voor een maximaal behoud van de antioxidanten. De productie gebeurt tevens in een inerte omgeving, onder gecontroleerde omstandigheden, om een perfecte olie te verkrijgen, zonder dat oxidatie op enige wijze de aroma's kan beïnvloeden. Voor de koude extractie van de olie zijn ook enkel mechanische of fysische processen toegestaan (geen chemische). Zo wordt een olie verkregen zonder enige wijziging van de kwalitatieve kenmerken van de olijven.
Het klimaat, de weersomstandigheden en het terroir hebben, zoals bij de wijn, een invloed op de kwaliteit en de hoedanigheid van de olijfolie. Een authentieke olijfolie zal dan ook steeds deze factoren weerspiegelen, haar smaken en haar aroma's kunnen dus variëren volgens de jaargang.
PROEFNOTITIES
Deze Casa Michela "Monocultivar Olivastra Seggianese" olijfolie heeft een heldere, zuivere en schitterende goudgele kleur met groene reflecties en een frisse, zuivere, fruitige geur (wit fruit), met kruidachtige tonen van artisjok, aubergine en salie. In de mond heeft ze een zuivere smaak, in harmonie met de aroma's: medium fruitig met een zeer evenwichtige bitterheid en een medium-intense kruidigheid, die vooral waarneembaar is in de mondaanzet en het middenpallet en zachter wordt achteraan de mond en in de keel. De Monocultivar is in de mond wat zachter en ook filmender in vergelijking met de Toscana Blend.
IN DE KEUKEN
Deze "Monocultivar Olivastra Seggianese" olijfolie kent vele mogelijke culinaire toepassingen, zowel koud als warm: bijvoorbeeld voor het maken allerhande pesto's, tapenades, humus, mayonaises en vinaigrettes, roomijs, verse seizoensalades... alsook bij de bereiding van diverse pasta's en pastasauzen, visgerechten in papillot of ovenschotels, verwerking in soepen en purees...en als finishing touch, bijvoorbeeld gesprenkeld over een lekker stuk gegrild vlees of vis.
Maar wij genieten er reeds van eenvoudig en puur, met wat brood en kruiden!
Product type: Olijfolie
Domein/Producent: Casa Michela
Appellatie/Herkomstbenaming: Monte Amiata (OLIJFOLIE)
Prijs: 11 - 20
Prijs: 21 - 30
Casa Michela, Geschenkverpakking "MONOCULTIVAR OLIVASTRA SEGGIANESE", Olio Extravergine di Oliva Italiano
Verkocht per fles | * Inclusief 6% BTW
Kies {{ variant_type_name }}:
Casa Michela, Geschenkverpakking "MONOCULTIVAR OLIVASTRA SEGGIANESE", Olio Extravergine di Oliva Italiano is niet meer in voorraad
Prijs op aanvraag
Vul hier jouw e-mailadres in en ontvang een voorstel voor Casa Michela, Geschenkverpakking "MONOCULTIVAR OLIVASTRA SEGGIANESE", Olio Extravergine di Oliva Italiano .