5 april 2021

LA GAZZETTA DI CENT'ANNI - Nieuwsbrief April 2021

Cent'Anni Nieuwsbrief April 2021

CENT'ANNI & VINATERA...

EEN MEDITERRAANSE SAMENWERKING

Italiaans-Spaanse Proefpakketten 

Cent'Anni en Vinatera, 2 kleine wijnzaken die gegroeid zijn vanuit hun passie en hun rechtstreekse werking met hun lokale wijnboeren in Italië en Spanje, kortom een identieke filosofie.

Cent'Anni kennen jullie natuurlijk al als Italiaanse wijnhandel te Brasschaat.

Vinatera is de Spaanse wijnhandel van Dorina Van Raemdonck en Mik Durwael, gevestigd in de Coebergerstraat te Antwerpen.

De samenwerking kwam niet toevallig tot stand, er zijn wel wat raakpunten... Beiden werken we enkel rechtstreeks met onze wijnboeren, we kennen ze persoonlijk net zoals hun werkmethodes, hun wijnhuis en hun wijngaarden. Beiden zoeken we authentieke producten die we kunnen aanbieden aan eerlijke (zowel voor producent als voor consument) en betaalbare prijzen.

Het leek ons boeiend om jullie via deze nieuwsbrief een mooie diversiteit aan te bieden van

gemengde Italiaans-Spaanse genotsartikelen in 3 proefpakketten

Pakket met 6 WITTE wijnen aan €85

Pakket met 6 RODE wijnen aan €98

Pakket met DELICATESSEN aan €53

Nood aan wat Mediterrane vibes? KLIK DOOR en ontdek wat er in de proefpakketten zit!

 

Cent'Anni Nieuwsbrief April 2021

CENT'ANNI BREIDT ZIJN WIJNAANBOD UIT

Nieuwkomers van PARMOLETO, MONTENERO en DOS dei CAPORAI 

Tijdens mijn laatste trip naar de Toscaanse Maremma ontdekte en proefde ik enkele nieuwe wijnen om het aanbod van Cent'Anni uit te breiden.

Van wijndomein Parmoleto, met eigenaar en wijnmaker Leonardo Sodi, bij jullie reeds bekend van de sprankelende Vino Spumante "Inciucio", hebben we nu ook de "Carabatto", een frisse witte Vermentino, en 4 rode wijnen: de Montecucco Rosso DOC, de Montecucco Sangiovese Riserva DOCG, de "Syrah" Maremma Toscana DOC en de Super Tuscan "Sormonno" Toscana Rosso IGT.

Van wijndomein Montenero verwelkomen we 2 nieuwe wijnen van de hand van Stefano Brunetto. Jullie proefden misschien al zijn unieke rosé "Millaria"...?

Nu is er ook de Vino Spumante "Millaria Extra Brut", een rosé bubble Sangiovese. Tevens een nieuwe rode wijn: de "Cimanera", een 100% Merlot Toscana IGT.

Op mijn terugweg naar België maakte ik een tussenstop in de prachtige Enoteca "Malandrina" van Stefano Brunetto in Valeggio sul Mincio, een pittoresk stadje nabij Verona. Daar proefde ik ook de wijnen van zijn wijndomein "Dos dei Caporai" in het nabije Spiazzi - Caprino Veronese, in de noord-Italiaanse Veneto regio. Resultaat: drie nieuwe aanwinsten voor Cent'Anni!

De "Mes e Mes", een schitterende Vino Spumante van Pinot Nero en Chardonnay, de witte "Tramieti", een mooie droge Traminer Aromatico en de rode "Del Coliel", een fascinerende Pinot Nero.

Klik door en kom alles in detail te weten over deze nieuwe wijnen 


Cent'Anni Nieuwsbrief April 2021

CENT'ANNI...NIET ALLEEN WIJNEN EN OLIJFOLIE...

OOK DELICATESSEN !!!

Opnieuw op voorraad! PECORINO, SALUMI & BISCOTTI 

Regelmatig brengen wij vanuit Italië ook andere producten mee.

Deze delicatessen worden door ons persoonlijk geproefd, geselecteerd en geïmporteerd om onze wijnen optimaal te begeleiden of gebruikt te worden in jullie huisgemaakte recepten!

Ontdek de heerlijke gedroogde vleeswaren van Montalcino Salumi, de schitterende pecorino kazen van de vermaarde Caseificio Il Fiorino of de traditionele biscotti uit de antieke oven van Corsini...

Waanzinnig lekkere pecorino kazen, salumi en apéro koekjes


Cent'Anni Nieuwsbrief April 2021

SUPERMOOIE SAMENWERKING TUSSEN BIER -EN WIJNWERELD

Cent'Anni als liaison tussen 

Brasschaatse bierbrouwers en Toscaanse wijnmaker ! 

Niels Billiauw en Evert Schraepen, de twee enthousiaste en talentvolle biermakers van de Brasschaatse brouwerij DOEF/FERM Beer Brews, waren op zoek naar gebruikte Sangiovese wijnvaten om een nieuw bier op te ontwikkelen.

Via Cent'Anni kwamen ze terecht bij wijnmaker Silvio Mendini van domein Podere Montale te Seggiano in de Toscaanse Montecucco wijnregio.

We brachten 2 prachtige eikenhouten vaten van 225 en 500 liter mee naar België, oorspronkelijk door Silvio gebruikt om zijn Sangiovese wijnen op te laten rijpen en nu door Evert en Niels gevuld met de voor hen vers gebrouwde wort van Lindemans.

Ik ben alleszins al zeer benieuwd naar het eindresultaat van deze wilde fermentatie...maar gezien de prachtige bieren die ik reeds proefde van hen (Doef Blond, Doef Tripel, Haru Tripel, Black Koji...) zal dit ongetwijfeld resulteren in een fantastisch, uniek "Sangiovese" bier van FERM Beer Brews!

Volg de avonturen van brouwers Niels en Evert via hun social media 

en je komt alles te weten over hun unieke bieren...

Via Facebook: DOEF Brouwerij / FERM Beer Brews

Via Instagram: DOEF Brouwerij / FERM Beer Brews

Cent'Anni houdt jullie natuurlijk ook op de hoogte wanneer en waar hun nieuwe "Sangiovese bier" op de markt komt!

ATV "In De Buurt: 2 jonge Antwerpenaren maken smakelijke bieren", reportage door Steven Goegebeur 


Cent'Anni Nieuwsbrief April 2021

LAST BUT NOT LEAST...

Een tip van onze wijnsluier... 

Velen van jullie proefden en kochten reeds onze Casa Michela olijfolie, de "Monocultivar Olivastra Seggianese" of de "Toscana Blend".

De lovende reacties op deze authentieke natuurproducten doen ons steeds opnieuw veel plezier! De olijfolie is trouwens nog steeds te verkrijgen in de webshop!

MAAR...behalve een 300-tal olijfbomen bezitten wij op ons Toscaans perceel te Montegiovi (Castel del Piano, provincie Grosseto, Maremma Toscana) ook een kleine wijngaard, op de hellingen van de vulkanische Monte Amiata!

Eind april brengen wij met trots onze eerste Casa Michela RODE WIJN uit, oogstjaar 2018 !

Wat voor wijn het is, met welk het label, hoe hij ruikt en smaakt...

kunnen jullie binnen een kleine maand komen ontdekken en proeven te Cent'Anni !

Facebook Cent'Anni

Instagram Cent'Anni

Via onze website, Facebook & Instagram accounts ! 

LA GAZZETTA DI CENT'ANNI - Nieuwsbrief April 2021

CASA MICHELA: onze eigen SANGIOVESE TOSCANA IGT rode wijn oogstjaar 2018 ! NU TE VERKRIJGEN !

Onder het label "CASA MICHELA" produceren wij rode wijn vanuit onze Sangiovese wijngaard te Montegiovi, een gehucht van Castel del Piano, aan de voet van de Monte Amiata , in het noordoosten van de Toscaanse Maremma. We presenteren jullie met trots onze eerste jaargang Casa Michela Sangiovese Toscana IGT 2018!

1 juli 2021

Lees meer

Lente Wijndegustatie Cent'Anni op 22 en 23 mei 2021 : BEKIJK HIER DE VIDEO EN HET FOTO ALBUM !

Op zaterdag 22 en zondag 23 mei 2021 organiseerde Cent'Anni zijn Lente Wijndegustatie Weekend ! Het volledige aanbod Italiaanse wijnen stond opnieuw op de proeftafels, inclusief onze eigen Casa Michela Sangiovese Toscana IGT 2018! Er kon ook geproefd worden van onze zelf geproduceerde olijfoliën, begeleid door enkele ter plaatse klaargemaakte Toscaanse hapjes. En als "special guest" waren het Brasschaatse DOEF & FERM Beers aanwezig met hun artisanale bieren!

1 juni 2021

Lees meer en bekijk het foto album!

CASA MICHELA : onze eigen Toscaanse OLIJFOLIE oogstjaar 2020 ! NU TE VERKRIJGEN !

Onder het label "CASA MICHELA" produceren wij zelf olijfolie vanuit onze olijfgaard te Montegiovi, een gehucht van Castel del Piano, aan de voet van de Monte Amiata , in het noordoosten van de Toscaanse Maremma. We presenteren jullie 2 uitmuntende, extra-vergine olijfoliën van de beste kwaliteit. De Casa Michela "Monocultivar Olivastra Seggianese" en de Casa Michela "Toscana Blend".

Lees meer

LA GAZZETTA DI CENT'ANNI - Nieuwsbrief Februari 2021

In with the new, out with the old...I nostri migliori auguri per 2021 ! *** Valentijn ! Onze Valentijnpakketjes vliegen de deur uit! *** Wijnproefpakketten : Ontdek de wijnen van Cent'Anni bij jou thuis! *** Casa Michela Olijfolie : Onze eigen Toscaanse olijfolie oogstjaar 2020...Eén van jullie favorieten uit de Cent'Anni winkel! *** Montecucco : Cent'Anni verkoopt vooral wijnen uit de Montecucco ...maar wat en waar is dat eigenlijk?

1 februari 2021

Lees meer

Cent'Anni ontmoet B.Build en de handgemaakte houten snijplanken van jong en ondernemend talent Robbe Baute!

Cent'Anni is bijzonder gecharmeerd door de originele, verzorgde en mooi afgewerkte snijplanken, ontworpen en handgemaakt door Robbe Baute, oprichter en bezieler van B.Build! Dermate zelfs dat wij ze trots aanbieden in onze webshop of als accessoire bij het samenstellen van uw gepersonaliseerd geschenkpakket of relatiegeschenk. Maar B.Build is meer dan snijplankjes alleen...

29 november 2020

Lees meer

Opening wijndegustatie Cent'Anni op 3 en 4 oktober 2020 : BEKIJK HIER HET FOTO ALBUM !

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 organiseerde Cent'Anni zijn eerste openbare wijndegustatie ! Ons volledige aanbod Italiaanse wijnen stond op de proeftafels, alsook onze zelf geproduceerde olijfolie, begeleid door enkele hapjes ter plaatse klaargemaakt.

13 oktober 2020

Lees meer en bekijk het foto album!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x