Le Pianore

Agriturismo Le Pianore, Loc. Le Pianore, Podere Maladina 1,58044 Monticello Amiata, Grosseto, Maremma Toscana, Italy

Le Pianore: Wijn & Agriturismo in het hart van de Maremma

Le Pianore "Villa en Organic Wine Farm" Monticello Amiata is een beschermd gebied op zich: een natuurreservaat erkend door het Italiaanse Nationaal Parken Comité, gelegen in het hart van de Toscaanse Maremma, omgeven door bossen, wijngaarden, olijfboomgaarden en bergstroompjes, met spectaculair uitzichten en ongerepte landschappen. De boerderij is gelegen in Monticello Amiata, een klein dorp aan de voet van de Monte Amiata, de slapende vulkaan en heilige berg, door de oude Etrusken beschouwd als de berg Olympus. 

De Agriturismo Le Pianore is sinds 1990 eigendom van en beheerd door de uit Napels afkomstige familie Micillo en is geboren uit de collectieve droom van Elena en Francesco.

Le Pianore de Filippo Micillo

Le Pianore

Le Pianore

Vandaag wordt ze gerund door hun kinderen Enrica, Laura en Filippo. Zoon Filippo begeleidt de teelt van de wijnstokken en het wijnbereidingsproces. Dochters Enrica en Laura focussen zich op het agri-toerisme en de natuurproducten, zoals kruidentheeën, etherische oliën van lavendel en sint-janskruid evenals vele aromatische balsems. Tegenwoordig zet moeder Elena zich voornamelijk in voor de moestuin, terwijl de familie en gasten van het landgoed genieten van de meest verse groenten, tevens verwerkt tot conserven voor de winter.

Le Pianore Filippo Micillo

Le Pianore famiglia Micillo

Le Pianore famiglia Micillo

Eco-dorp voor de toekomstige generaties

Ongeveer 30 hectare van het landgoed te Monticello Amiata bestaat uit bosrijk gebied, doorkruist door de Zancona rivier haar en zijrivieren, met eeuwenoude eiken en een levendige fauna met dieren in het wild. De resterende 20 hectare land wordt gebruikt voor de productie van wijn, olijfolie, groenten en voer. Le Pianore is een CCPB-gecertificeerde biologische boerderij. 80% van zijn energie komt uit hernieuwbare bronnen zoals fotovoltaïsche energie en thermo-hydraulische zonnepanelen, terwijl de centrale verwarming uitsluitend wordt verkregen uit lokaal hout. 

De familie Micillo beheert hun bossen om het hout te leveren dat ze nodig hebben en zorgen tevens voor bosherstel en duurzaam energiegebruik. Ze zijn trots op weg om hun doel van totale zelfvoorziening op energiegebied te bereiken. Bovendien komt al het water dat bestemd is voor gebruik in de landbouw en de irrigatie van de moestuinen, rechtstreeks uit de bron die achter de agriturismo opborrelt.

Met volledige zelfvoorziening van energie en voedsel, het nieuwe groen-architectuurproject, het bio-meer en de ongelooflijke paden doorheen de bossen en langs de beken, is het de visie van Le Pianore om een eco-dorp te zijn voor toekomstige generaties in een hemelse hoek van de wereld, waar het leven wordt geleefd in volledige harmonie met de natuur.

Le Pianore

Biologisch om de ware smaken van de natuur te garanderen

De authenticiteit en biologische integriteit van de producten is onbetwistbaar gezien de afwezigheid van naburige boerderijen.

In de agriturismo Le Pianore van de Micillo's kan je genieten van hun 0 km, biologische wijnen en oliën, honing uit hun bijenkorven en huisgemaakte Toscaanse maaltijden, rechtstreeks vanuit de tuin naar de tafel.

Elk product is het resultaat van een authentieke toewijding, met respect voor het ritme van de natuur. Uit de dagelijkse observatie van de omgeving wordt elk seizoen nieuwe kennis geboren, die de Micillo's jaar na jaar een harmonieuze vooruitgang in de resultaten schenkt.

Le Pianore Filippo Micillo

Le Pianore

Le Pianore Filippo Micillo

"De moeilijkste uitdaging voor ons is niet haasten en geduld hebben. Maar uiteindelijk, in een unisono, dansend tussen de familie en de natuur, met grote trots, komen de genereuze geschenken van de aarde bij ons binnen!"


Le Pianore op Facebook

Le Pianore op Instagram  

www.lepianore.it


Le Pianore  produceert 3 wijnen : 1 witte en 2 rode wijnen

Le Pianore

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x